A hőség után zivatar is érkezhet Tolna megyébe

Illusztráció: pixabay
2022. Június 20. 16:00
Hétfőn az ország számos megyéjére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, több megyére zivatar és hőség veszélye miatt egyaránt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői figyelmeztető előrejelzésében azt írja, hogy a ma esti órákban nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, amely éjszaka fokozatosan kelet, délkelet felé helyeződik át. Tájékoztatnak, hogy előbb főként a Dunántúl északi és nyugati megyéiben jelennek meg zivatarok, majd késő estétől a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben, a hajnali, reggeli órákban már a déli és a keleti megyékben is lehet számítani rájuk.

Kitérnek rá, hogy az erősebb gócokat átmeneti viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérheti. Hozzáteszik, hogy ma a napi középhőmérséklet nagy területen 25 fok felett, az Alföldön helyenként akár 27 fok közelében alakulhat.

(Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat)

A meteorológiai szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki hétfőn hőség és zivatar veszélye miatt egyaránt, az aktuális helyzetről pedig ide kattintva tájékozódhat.

Egyebek mellett Tolna megyében zivatar és hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetés van ma érvényben.

 

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ