Múzeumok Éjszakája - négy helyszínen várja látogatóit a Wosinsky Mór Megyei Múzeum

fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Június 21. 12:30
Kézműves foglalkozásokkal, játékkal, bűvész előadásokkal, kiállítással, koncerttel és verses-zenés irodalmi esttel egybekötött borkóstolóval várják az érdeklődőket június 25-én, 17 órától Szekszárdon a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban, a Babits Mihály Emlékházban, a Mészöly M6iklós Emlékházban és a Vármegyeházán.

Ódor János Gábor, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója elmondta, az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye immár 20. alkalommal kerül megrendezésre szombaton, és több mint 400 intézmény kapcsolódik hozzá.

- A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum, mind a négy kiállító helyén rendez programokat, 17 órai kezdettel egészen éjfélig. Két kiállításra kerül sor, ezek közül az egyik a Vármegyeházán Szatmári Juhos László szobrászművész és családjának alkotásaival ismerteti meg az érdeklődőket. A múzeum főépületében a bűvészkedés kerül az érdeklődés középpontjába. A kecskeméti múzeum, Rodolfó: Vigyázat csalok című kiállítását nézhetik meg a látogatók, ehhez kapcsolódóan pedig Badár Tamás bűvész lesz az est vendége- sorolta a színes programokat az igazgató.

Koncertekkel is készül a Múzeumok Éjszakájára a vezetőség, Környei Attila gitárművész előadását élvezhetik a látogatók a Vármegyeházán.

(illusztráció: Wosinsky Mór Megyei Múzeum)

A Babits Mihály Emlékházban Orbán György tolmácsolásában hallhatják Babits Mihály művét a Jónás könyvét, a múzeum főépületében ezalatt rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt az odalátogatók. Lesz célbalövés lézeres pisztollyal, a 608-as számú Schola Caritatis Cserkész csapat vezetésével pedig egy Titkok a múltból elnevezésű, izgalmas nyomkereső játékba is bekapcsolódhatnak kicsik és nagyok.

-Azt gondolom, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot a Múzeumok éjszakája rendezvényen, június 25-én este, Szekszárdon- mondta Ódor János Gábor.  

További információt a részletes programról, a wmmm.hu oldalon találnak.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ