Névtelenséget kért az adományozó, aki közel 12 millió forinttal támogatta a megyei kórházat

Illusztráció: Csíki Szende / Rádió Antritt
2022. Június 21. 13:30
Új eszközökkel bővült a megyei kórház gyermekosztálya – adta hírül honlapján az elmúlt napokban a Tolna Megyei Balassa János Kórház.

A kórház beszámolója szerint egy szekszárdi hölgy kereste meg az intézmény vezetőségét, mert egy nagyobb összeggel szeretné támogatni a gyermekosztály koraszülött részlegét. M. I. elmondta, hogy korábban elvesztett testvére, Borbély Lajosné és családja hagyatékából származó, több mint tízmillió forintnyi örökségével gyerekek, koraszülöttek életének megmentését, gyógyítását szeretné támogatni.

Mint írják, a hölgynek annyi kérése volt, hogy mivel elhunyt családtagjai nevében, a tőlük örökölt vagyont ajánlja fel, a támogatás nekik állítson emléket, az ő kiléte maradjon titokban, illetve szeretné látni az eszközöket, miután azokat a gyermekosztály használatba vette.

A kórház vezetését mélyen megérintette a nagylelkű felajánlás és szívesen teljesítették az adományozó kérését. A gyermekosztály és a kórház vezetése igyekezett az összeget úgy felhasználni, hogy az abból megvásárolt eszközök hosszú ideig segíthessék kis betegeik ellátását – olvasható a Balassa János Kórház honlapján.

(Fotó: Tolna Megyei Balassa János Kórház)

Az adományból egy újszülött-újraélesztő asztalt, egy modern inkubátor és egy kékfény-lámpát, a nagyobb gyerekeket gyógyító részlegein is használható vénaszkennert, valamint egy több gyermekkorosztály vizsgálatára alkalmas kiegészítőkkel ellátott videolaryngoszkópot szereztek be. 

Mint fogalmaznak, tekintettel az adományozó kérésére az átadó ünnepség zárt körben történt meg, ahol a hölgy örömmel győződött meg arról, hogy a berendezések valóban az elképzelése szerinti célokat szolgálják.

„Ennél nemesebb célra nem fordíthattam volna!” – mondta látogatása végén M.I.

 

(Tolna Megyei Balassa János Kórház)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ