Tolna megye - Tizenhat településen gyérítik a szúnyogokat csütörtökön

illusztráció: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2022. Június 22. 10:00
Tolna megyében június 23-án, csütörtökön összesen 3460 hektáron gyérítik a szúnyogokat. Megyénk érintett települései a következők: Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Szekszárd, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási, Varsád.

A héten 8 Bács-Kiskun, 9 Csongrád-Csanád, 113 Győr-Moson-Sopron, 3 Jász-Nagykun-Szolnok, 16 Tolna, egy Vas és 7 Veszprém megyei településen lesz földi kémiai szúnyoggyérítés, tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, a kifejlett szúnyogok ellen a csornai régióban, a Szigetközben, Szekszárd környékén, Szolnok térségében, Szegeden és Csongrád-Csanád megye egyes településein védekeznek az elkövetkezendő napokban.

A kifejlett szúnyogok ellen hatásos készítményt platós gépjárműre rögzített berendezéssel juttatják ki, közölték. Az eljárás történhet melegködképzéssel, ekkor az apró cseppekre bontott irtószert hő hozzáadásával terítik szét. Ez a technológia elsősorban növényzettel erősebben borított helyeken hatásos. Mivel az eljárás során keletkező köd rövid időre korlátozza a látási viszonyokat, ezért forgalmas helyeken kevésbé használható módszer. Az ULV eljárás során szintén apró cseppekben juttatják ki az irtószert, de hő hozzáadása nélkül. A permetfelhő csak kis mértékben észlelhető, a közlekedést nem zavarja, ezért forgalmasabb, városias területeken elsősorban ezt az eljárást alkalmazzák. 

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ