Kilenc tűzeset és tizenöt műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 4 napban

illusztráció: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2022. Június 22. 08:00
A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai egyetlen percet sem pihenhettek a hétvégén. A riasztási adatokból kitűnik, napról napra növekszik a szabadtéri tüzek száma.

Szombaton Kisvejkén, a Petőfi utcában 300 négyzetméteren avar és gaz égett, ezzel egyidőben Tolnán, a 6-os számú főút 128. kilométerszelvényénél 200 négyzetméteren égő tarlóhoz riasztották a lánglovagokat. Az eseteket a bonyhádi hivatásos, valamint a tolnai önkormányzati tűzoltók számolták fel vízsugarak és kéziszerszámok segítségével, Tolnán pedig a tulajdonos egy védőszántással támogatta a beavatkozó egységek munkáját, olvasható közleményükben. 

Mint írják, vasárnap délután egy személyautó égett teljes terjedelmében Szekszárdon, a Sárköz utcában, egy lakóház udvarában. Az ingatlan villanyórája is sérült a tűzesetben, amelyhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották.

(fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

A beavatkozó tűzoltóegységek két vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat, ezután értesítették az illetékes elektromos közműszolgáltató szakembereit. 

Hétfőn hajnalban berendezési tárgyak égtek a Baranya megyei Mázán, egy Kossuth utcai melléképület konyhájában, melynek megfékezéséhez kérték a Baranya megyei kollégák a Tolna megyeiek segítségét. A bonyhádi és komlói hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés szerencsére nem történt, tájékoztatnak.

Hétfőn újabb három szabadtéri tüzesethez vonultak Tolna megye tűzoltói. Kakasdon, a Kossuth utcában, Belecskán, a 1133-as számú vasútvonal mentén, míg Attalán, a Vörösmarty utcában égett avar és gaz összesen több mint 500 négyzetméternyi területen. A keletkezett lángokat, a bonyhádi hivatásos és önkéntes, a tamási önkormányzati, valamint a dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg vízsugarak és kéziszerszámok segítségével.

Péntek délután Paksra műszaki mentéshez hívták a katasztrófavédelmet, egy oldalára borult fűnyíró traktor alá szorult annak vezetője, a Szabadság utcában. A helyszínre riasztott paksi hivatásos tűzoltók egy emelőpárna használatával szabadították ki a jármű sofőrjét, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

(fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

A vasárnap sem múlt el eseménytelenül, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött Tolnán, a Komját Aladár utcában, melynek következtében a kisteherautó egy villanyoszlopot is kidöntött. A tolnai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd értesítették az illetékes közműszolgáltató szakembereit, ismertetik a jelentésben.

Az elmúlt hét riasztásai Dombori Öregfaluban, a Holt-Duna szabadstrandjánál értek véget, ahol eltűnt egy fürdőző vasárnap délután. A faddi önkéntes és a tolnai önkormányzati tűzoltók egy csónakból, halradar segítségével kezdték meg az eltűnt személy kutatását, amelyet a rendőrség, búvárok bevonásával folytatott.

(fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület)

Miután a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület is csatlakozott hozzájuk, végül hétfőn délután megtalálták a szerencsétlenül járt fiatal férfi holttestét.

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)  

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ