Változhatnak a mobilnetezés szabályai, nem lehet többé ingyen messengerezni

Illusztráció: pixabay
2022. Június 22. 13:00
Az európai távközlési felügyelet frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit és ezért kívánják betiltani a korábbi gyakorlatot.

Mindeddig ingyenesen, adatforgalom és adatforgalmi díj nélkül használható alkalmazások is fogyasztani fogják a mobilnetet a jövőben – közölte az elmúlt napokban a LEET Gaming Magazin.

A cikk szerint az európai távközlési felügyelet, a BEREC nemrég frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit és ezért kívánják betiltani a korábbi gyakorlatot. Az eddig érvényben lévő szabályozás szerint azok a mobilinternetezők, akik már kimerítették a havi keretüket, ingyenesen használhattak továbbra is többféle csevegőprogramot – mint például Facebook Messenger, Viber, WhatsApp –, ez a lehetőség azonban a jövőben nem áll rendelkezésükre, ezen chatszolgáltatások hasznákata is fogyasztani fogják a mobilnetet.

Az Index úgy tudja, hogy a hatóság a döntésnél az európai bíróság egyik ítéletére hivatkozott, amely kimondta: sérti a szabad versenyt, ha bizonyos alkalmazásokat a felhasználók ingyenesen igénybe vehetnek, másokat pedig nem. Hozzáfűzik, miszerint a döntés az európai piacot érinti.

 

(Index, LEET Gaming Magazin)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ