Ma Szekszárdon is gyérítik a szúnyogokat, mutatjuk mire érdemes figyelni

ILLUSZTRÁCIÓ: SZŐKE PÉTER/BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG
2022. Június 23. 13:00
A megyeszékhelyen is kezdődik a földi szúnyoggyérítés.

Szekszárd területén földi szúnyoggyérítést végeznek június 23-án a napnyugta utáni órákban – adták hírül kedden Szekszárd város honlapján. Hozzáteszik, hogy rossz időjárás esetén a védekezésre június 24-25-én, ugyanebben az időben kerül sor.

Ismertetik, hogy Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használnak majd, amely a kijuttatott csekély mennyiségben csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el. Mint írják, a szer melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és hatóanyaga is lebomlik néhány óra alatt.

A tájékoztatóban javasolják a lakosságnak, hogy szúnyoggyérítés napján gyűjtsék össze vagy takarják le a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, a szabadban szárított ruhákat. Emellett a kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat és ajtókat is zárva tartani.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák – olvasható a város honlapján.

Az ingatlantulajdonosokat kérik, hogy a szúnyogártalom csökkentése érekében szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ