Önbíráskodás miatt állítottak elő egy fiatalt a paksi rendőrök

fotó: police.hu
2022. Június 22. 15:00
Hatezer forintos tartozást akart veréssel visszaszerezni a gyanúsított férfi, majd ellopta a sértett több mint százezer forintját.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól érkezett jelentés szerint a paksi rendőrök elfogták azt a solti fiatalt, aki a keddi napon egy ismerősét bántalmazta, mert az a korábbi tartozását nem adta meg időre.

Ismertetik, egy 16 éves bölcskei fiú tett feljelentést 2022. június 21-én a Paksi Rendőrkapitányságon, aki vallomásában részletezte, hogy délután ismerőseivel lakásukról fürdeni indultak a paksi strandra. Amikor megálltak cigizni és kocsit takarítani, találkozott a 17 éves solti ismerősével, aki kérdőre vonta egy korábbi 6000 forintos tartozás miatt. Mint írják, a beszélgetésből szóváltás, majd dulakodás alakult ki, ami végül verekedésbe torkollott. Eközben elszakadt a sértett pólója, és a nadrágja zsebéből a solti fiatal kivette az összes pénzét - 134000 forintot - a tartozás fejében.

(fotó: police.hu)

A rendőrségi tájékoztatásból kiderül, ezután a sértett és a segítségére siető barátja elindultak Paksra, hogy megkeressék az ismerőseit. Útközben a rendőrök igazoltatták és a történtek miatt a kapitányságra irányították őket, ahol a bölcskei fiú feljelentést tett.

A kollégák a bejelentést követően azonnal keresni kezdték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható solti fiút, akit rövid időn belül elfogtak és előállítottak, majd gyanúsítottként hallgattak ki. A fiatalember beismerte és megbánta tettét. Elmondta, hogy idő közben már költött az erőszakkal elvett pénzből. A vásárolt tárgyakat és a még nála lévő bankjegyeket a nyomozók lefoglalták.

A Paksi Rendőrkapitányságon önbíráskodás bűntette miatt indult eljárás az ügyben, írják.

 

 

(Tolna Megyei Rendőr- főkapitányságtól)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ