Kiemelten ellenőrzik a jogszerű foglalkoztatást a következő hetekben

illusztráció: pixabay
2022. Június 23. 10:00
A munkaügyi hatóság idén is fokozott erőfeszítéseket tesz a bejelentés nélküli foglalkoztatás kiszűrése érdekében, a vállalkozásoknak ezért érdemes mielőbb pótolniuk az esetleges hiányosságokat.

A következő három hétben tartó országos vizsgálat elsősorban a jogviszonyok rendezettségének, a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos előírások betartásának és a harmadik országbeli állampolgárok szabályos foglalkoztatásának ellenőrzésére irányul, tájékoztat a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Kiemelik, az akció alapvető célja nem a bírságolás, hanem a hatóság jelenlétének tudatosítása, ezáltal a munkáltatók jogkövető magatartásra ösztönzése.

A nyári időzítést a kiemelkedő mértékű feketefoglalkoztatással jellemezhető építőipar aktivitása és a különböző ágazatban nagy számban megjelenő időszakos munkahely indokolja, közölték.

A hiányos vagy nem megfelelően elkészített dokumentumokat, a munkaviszony elmaradt bejelentését a munkaadóknak még a munkaügyi ellenőrzés előtt érdemes korrigálniuk, vagy pótolniuk, figyelmeztet a tárca.

 

(TIM)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ