Rácz Andrea, (Bátaszéki ÖTE) az ország legerősebb lánglovagja

Fotó: Szőke Péter BM OKF
2022. Június 23. 11:00
Tolna megyéből öten indultak a hétvégén megrendezett „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen.

Turcsán Tamás, Szuprics Ferenc és Kovács János Bence a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Nagy Kornél a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, míg Rácz Andrea a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében öltötte magára a bevetési védőruhát.

(fotó: Szőke Péter BM OKF)

Mentális és fizikális felkészültségre, erőre, akaratra és kitartásra egyaránt szüksége volt annak a száz tűzoltónak, aki teljesítette a TFA és FCC feladatokat tartalmazó versenypályákat június 17-én, közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szombathelyi főtér egy nagy tűzoltójátszótérré alakult át a múlt héten. A megmérettetésen nők és férfiak egyaránt indultak, érkeztek versenyzők Romániából, Horvátországból, Szlovákiából és Ausztriából is.

(fotó: Szőke Péter BM OKF)

Mint írják, a versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, a nyári meleg ellenére a Firefighter Combat Challenge pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. A feladatok között szerepelt még tömlővel célba lövés, és egy tizenkét méter magas torony meghódítása, miközben a férfiak nyolcvan, a nők negyvenöt kilogrammos bábut húztak maguk után. Ehhez társultak a második pályán az igazi erőfeladatok, amikor nagy súlyokkal küzdöttek a legkülönbözőbb helyzetekben a tűzoltók. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend, ismertetik a beszámolóban. 

(fotó: Szőke Péter BM OKF)

A tűzoltók kitartását több ezren nézhették és csodálhatták végig a nézőtéren, a verseny végén pedig óriási Tolna megyei siker született. A nőknél, 30 év alatti kategóriában Rácz Andrea, a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltója diadalmaskodott, és lett országos szinten, korosztályának legerősebb tűzoltója.

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ