Fokozódik a kánikula, 35 fok is lehet vasárnap

illusztráció: pixabay
2022. Június 23. 15:00
A nagy melegben főként szombaton hozhatnak átmeneti felfrissülést záporok, zivatarok.

Az Időkép időjárás előrejelző portál információi szerint, pénteken a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb nyugaton lehet több felhő az égen, de számottevő csapadék estig nem várható. Feltámad a keleti, délkeleti szél, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Erősödik a nappali felmelegedés, a csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Pénteken késő estétől a Dunántúl északi, északnyugati részén már előfordulhatnak kisebb záporok, zivatarok, majd szombaton az északkeleti országrész kivételével máshol is kialakulhatnak elszórt jelleggel, írják. Záporok, zivatarok idején hirtelen több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet, viszont elvonulásukat fokozódó fülledtség kísérheti, ezen a napon 27 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet, tájékoztatnak.

Vasárnap akár 30-35 fok is lehet. Sokat fog sütni a nap, elszórtan keleten, délkeleten alakulhatnak ki szélerősödéssel kísért záporok, zivatarok. 

A rövidtávú előrejelzés mutatja, a jövő héten állandósul a nagy meleg, egyre többszőr lesz forróságban részünk, 35 fok feletti hőmérsékleti értékekkel.

A kánikulával párhuzamosan a következő időszakban is nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás országszerte, ezért 11 és 15 óra közötti időszakban továbbra is ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, figyelmeztet az időkép.hu.

 

 (Időkép)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ