Nikosz lett az V. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál legeredményesebb hazai fiú játékosa

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
2022. Június 28. 10:00
Június 21 és 26 között Győr adott otthont az V. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztiválnak. A nemzetközi megmérettetésen összesen 20 ország 232 versenyzője vett részt.

Kizakisz Georgiosz, a szekszárdi Kizakisz Nikolaosz édesapja, edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a győri olimpiai sportparkban 5 napon át, 38 asztalon összesen 1618 mérkőzést játszottak a versenyzők. Nikolaosz, a Yorgos Asztalitenisz Sportegyesület versenyzője egyedül képviselte nemcsak Szekszárdot, hanem Tolna megyét is.

Georgiosztól megtudtuk, hogy az U15-ös korosztályban, a fiúk között Nikosz második kiemeltként jutott a döntőbe, ahol a tunéziai Wassim Essid bizonyult jobbnak, így Nikolaosz a dobogó második fokára állhatott fel.

– Serdülő fiú párosban a legjobb nyolc közé jutottak 12 éves iráni párjával, az U17 fiú egyéniben a legjobb négy közé jutásért pedig a japán ifi válogatott versenyzőjétől kapott ki Nikosz 3:1 arányban – részletezte a versenyző édesapja.

Kitért rá, hogy a többnapos megmérettetés eredményeként Nikolaosz lett az V. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál legeredményesebb magyar fiú játékosa, aki ünnepélyes keretek között vehette át díját Nátrán Rolandtól, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökétől. Elmondása szerint Nikosz jól érezte magát a versenyen és már várta, hogy végre nemzetközi porondon is megmutathassa tudását, emellett megtisztelőnek értékelte, hogy egy japán ifjúsági válogatott játékossal játszhatott mérkőzést.

– Egy fárasztó versenyen vettünk részt Győrben, szép emlékekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük a szurkolást és a biztatást! Köszönjük a rendezést a szervezőknek és várjuk a következőt – zárta mondandóját Kizakisz Georgiosz.

(Fotó: Yorgos Asztalitenisz Sportegyesület)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ