Nosztalgia találkozóra hívják a Gemenc Nagydíj szervezőit, bíróit, sportolóit

fotó: korábbi felvétel: Szekszárdi Sportközpont/Vanik Zoltán
2022. Június 30. 11:00
Az Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíj szervezői nosztalgia találkozóra és fórumra hív minden olyan versenybírót, szervezőt, sportolót támogatót és segítőt, aki 1975-től valamilyen formában részese volt a Gemenc Nagydíj nemzetközi kerékpáros versenynek.

A Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében megrendezendő találkozóval egybekötött fórum július elsején, 16 órakor veszi kezdetét. A Gemenc Nagydíj szervezői a fórumon számítanak mindenki véleményére, hogy az 50. jubileumi rendezvényükre városunk egyik legjelentősebb sporteseménye újra a régi fényében tündököljön.

A fórumot követően 18:00 órai kezdettel megnyitja kapuit a Gemenc Nagydíj története című kiállítás, a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta galériájában. 47 év küzdelmei, sztárjai, Magyarország egyik legrangosabb kerékpárversenyének története elevenedik meg Szabó-Kovács János és segítői jóvoltából a látogatók előtt.

Szekszárd város közel fél évszázados sporteseménye óriási tömegeket vonzott 1975 óta, melynek kiemelkedően látványos pillanatai voltak a háztömbkörüli versenyek. A régi körön belül, a Babits Mihály Kulturális Központban képekkel, ereklyékkel, mezekkel, olvasósarokkal várják a látogatókat, 48 év elteltével. A kiállítást megnyitja Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

A tárlat megtekinthető: 2022. július 17-ig, a belépés díjtalan.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ