Maradandó fogyatékossággal kell élni a kisfiúnak, akit hídpillérnek nyomott egy traktor munkalapja

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2022. Június 30. 10:00
A paksi rendőrök befejezték annak a Sárszentlőrinc határában történt balesetnek a vizsgálatát, melyben egy traktor tárcsázója nyomott neki a hídpillérnek egy ott álló biciklis kisfiút – tájékoztatott csütörtökön a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közleményben emlékeztetnek, hogy még 2020 őszén érkezett bejelentés balesetről, miszerint egy mezőgazdasági munkagéphez rögzített tárcsázó nekiszorított egy kerékpáros fiút a híd betonpillérének, Sárszentlőrinc lakott területén kívül.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Mint írják, már az elsődleges orvosi véleményből kiderült, hogy az akkor 11 éves gyermeknek súlyos sérülései lettek, az eset kapcsán pedig a paksi rendőrök egy akkor 59 éves nagydorogi férfival szemben indítottak eljárást közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ismertetik, hogy az ügyben kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kisfiúnak a baleset miatt maradandó fogyatékossága lett, így a traktorosnak maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása bűntett miatt kell majd felelnie. A férfi részben elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A rendőrök a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ