Terepfelderítésre alkalmas quaddal gazdagodott a Bátaszéki Cikádor Mentőcsoport

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2022. Július 01. 12:00
Az eszközbeszerzés az EU Polgári Védelmi Komplex Modulok létrehozása elnevezésű projekt keretében valósulhatott meg. A felsőkategóriás quadhoz járt még egy utánfutó is, amely nehéz terepviszonyok között, berendezések, homokzsákok szállítására tesz majd jó szolgálatot a mentőcsoportnak.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adta hírül a projekt létrejöttét, miszerint ezek a járművek elsősorban terepen történő felderítésre, illetve eszközök, berendezések szállítására alkalmasak. Gyorsak, jól bírják a nehéz terepviszonyokat, használhatóak homokzsákok szállítására, de szükség esetén a nagyobb járművekkel megközelíthetetlen, fákkal, avarral borított területeken bajbajutottak mentésénél is alkalmazhatóak.

Képesek szinte járhatatlan utakon való közlekedésre, be lehet jutni velük például elzárt településekre, és segítségükkel életet és vagyont lehet menteni. Emellett készleteket és az állományt is el lehet vinni a beavatkozás helyszínére.

(fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere ünnepélyes keretek között fogadta az új gépjármű érkezését június 29-én. Farkas András, a mentőszervezet vezetője megköszönte, hogy gazdagodtak az új eszközzel. Elmondta, a lelkes és folyamatosan megújuló csapat, nem csak a minősítő gyakorlatok, hanem éles bevetések alkalmával is készen áll a feladatokra. Az új, figyelemre méltó quad reményeik szerint a toborzással kapcsolatos tevékenységet is segíti majd a jövőben.

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ