Egymillió forint támogatást kapott a Tolna megyei Balassa János Kórház

fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Július 04. 11:00
A megyében dolgozó orvosoknak, ápolóknak tartott köszönetnyilvánító fogadást a Ferropatent Zrt. pénteken délután, a cég szekszárdi székhelyének dísztermében.

Szabó Sándor a Ferropatent Zrt. vezérigazgatója, közel 30 éve támogatja az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. Az anyagi szponzoráción túl hagyományteremtő szándékkal idén már második alkalommal tartott vacsorával egybekötött ünnepélyes fogadást számukra.

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

- Úgy gondolom, ha egészséged van, akkor mindened van. Ezek az emberek egész évben dolgoznak és harcolnak értünk. Most mi szeretnénk egy picit viszonozni a munkájukat. Egy emberi szóval, egy fogadással, egy kis műsorral tudatni velük, hogy elismerjük fáradozásaikat - mondta a vezérigazgató.

A rendezvény másik célja volt, kifejezni a versenyszféra támogatását az egészségügy iránt, tette hozzá Szabó Sándor. Mint mondta, bízik benne, hogy kezdeményezése további követőkre talál a jövőben, és példát állít más cégek számára is.

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

- Nem lobbiztam más cégeknél, hogy keressek támogatókat ehhez a rendezvényhez. Horváth István országgyűlési képviselő barátomat, amikor meghívtam a fogadásra vendégként, azonnal felajánlotta, hogy támogatja az általam megálmodott rendezvényt. Ha bárkiben az én kezdeményezésem elindít valamit, én már boldog vagyok - mondta Szabó Sándor.  

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

Az ünnepélyes fogadáson részt vettek az egészségügyhöz kapcsolódó megyei szervezetek. Meghívást kapott a szekszárdi, a paksi, a bonyhádi és a dombóvári kórház vezetősége, ápolók, háziorvosok, a mentőállomás dolgozói, a Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság, és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság küldöttsége. Horváth István Tolna megye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, valamint Horváth Kálmán kormánymegbízott, aki a Tolna Megyei Kormányhivatal Nemzeti Népegészségügyi Főosztályának munkatársaival érkezett.

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

-  Azt gondolom, ez egy nagyon szép és nemes cselekedet, amit Szabó Sándor elkezdett. Mindannyian, amikor az egészségüggyel találkozunk, esendőek és kiszolgáltatottak vagyunk. Nagyon sok mindent köszönhetünk a kórházban, rendelőkben dolgozóknak, akik megérdemlik a fejhajtást munkájukért - ismertette Horváth Kálmán.

(fotó: Mautner Márta/Rádió Antritt)

A fogadás végén a Tolna Megyei Balassa János Kórház egymillió, míg a paksi, bonyhádi és dombóvári kórház fél-fél milliós támogatást vehetett át, egy-egy adománylevél kíséretében a Ferropatent Zrt. vezérigazgatójától Szabó Sándortól és feleségétől.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ