Fesztiválozó élelmiszerárusokat, büfé-kocsikat, vásározókat ellenőriz a Nébih

illusztráció: pixabay
2022. Július 04. 12:00
Július elsején megkezdődött az augusztus 20-ig tartó nyári szezonális ellenőrzés. A Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih), valamennyi kivonulás alkalmával fokozott figyelmet fordít a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára.

Idén nyáron a fő ellenőrzési célterületek közé tartoznak a turisztikai szempontból frekventált helyeken működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, tájékoztatnak.  

Mint írják, a fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszer-vállalkozások, valamint a büfé-kocsik és a mozgó vendéglátás vizsgálatánál is kiemelt figyelmet kap az élelmiszerek megfelelő hőmérsékleten tartásának, és a vonatkozó dokumentáció vezetésének ellenőrzése. 

A hatósági szakemberek a vendéglátásban szigorú ellenőrzésnek vetik alá a „repoharak” kezelését, továbbá a vásárlók tájékoztatását szolgáló kiírásokat, kiemelt figyelmet fordítva az allergén információk és a helyettesítő termékek (tejföl és sajt-helyettesítő készítmények, feltétek, töltelékek) megfelelő feltüntetésére. Hasonlóan fokozott figyelem irányul az ifjúsági és gyermektáborok étkeztetésére is, közölték. 

A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzések alkalmával a szakemberek az áru származására, eredetére fordítanak fokozott figyelmet. A borászati termékek és alkoholos italok hatósági mintavételét és nyomonkövethetőségének ellenőrzését pedig elsősorban a szezonálisan működő vendéglátó létesítményekben, strandokon, fesztiválokon és egyéb kitelepüléseken végzik a szakemberek.

 

(Nébih)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ