Még két napot kell kibírni és véget ér a forróság

illusztráció: pixabay
2022. Július 04. 14:00
Hőségzáró hidegfront érkezik, jó időre búcsút inthetünk a nagy melegnek.

Az időkép meteorológiai portál információi szerint szerdára mindenhol véget ér a kánikula, északnyugat felől hőségzáró hidegfront érkezik.

Mint írják, a front hétfő délután már megközelíti a nyugati, északnyugati határainkat, így arrafelé előfordulhat zápor, zivatar, és feltámad az északnyugatira forduló szél.

Hétfőn éjjel a Dunántúlon egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd kedden napközben már keletebbre is. Egyre többfelé feltámad az északi-északnyugati szél, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik, tájékoztatnak.

Az országban nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, kedden északnyugaton helyenként a 25 fokot sem érjük majd el, ezzel szemben az ország keleti, délkeleti részén még 37-38 fokos forróságban lesz részünk. 

(illusztráció: Időkép)

Szerdán végre országszerte felfrissül a levegő, ígérik. A csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, ezúttal a tartósabban felhős északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Az ország keleti felén kezdetben többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délutántól megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. A felfrissülést országszerte erős északi szél kísérheti, közölték. 

Az előrejelzés szerint a hét második felében sem tér vissza a kánikula, gyakran szeles, de mérsékelten meleg időre van kilátás sok napsütéssel, kisebb záporokkal.

 

(Időkép)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ