Szerdán este újra gyérítik a szúnyogokat Szekszárdon

illusztráció: Szekszárd MJV Önkormányzata
2022. Július 04. 15:00
A város vezetése értesíti a lakosságot, hogy Szekszárd területén földi szúnyoggyérítést végeznek 2022. július 6-án a napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén a védekezésre 2022. július 7-8. napján, ugyanebben az időben kerül sor, közölték.

Tájékoztatnak, a gyérítéshez Deltasect Plus 1,2 ULV típusú szúnyogirtó szert alkalmaznak, mert ez a készítmény csekély mennyiségben kijuttatva (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A gyérítést végző szakemberek figyelmeztetik a lakosságot, hogy szerdán délután a kertben tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában érdemes az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni, emelik ki.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad, hangsúlyozzák. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

 

(Szekszárd.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ