Vissza kellene állítani a maszkviselést a WHO szerint

illusztráció: pixabay
2022. Július 20. 14:00
Most kellene megfogni a járványt, hogy ősszel és a télen ne terheljük túl az egészségügyet, magyarázta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója.

Az európai országoknak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltási programot és vissza kell állítaniuk a maszkviselést – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Hans Kluge. A HVG adta hírül, hogy az igazgató kifejtette, annyira gyorsan terjed megint Európában az omikron variáns, hogy muszáj valahogyan lelassítani, ne ősszel és télen szembesüljünk azzal, hogy újra túlterhelődtek az egészségügyi rendszerek.

„Nem hiszem, hogy a társadalom készen áll a lezárások elrendelésére, ezért szükséges lenne a maszkviselés, a folyamatos szellőztetés és az emlékeztető oltások felvétele” érvelt Kluge.

Mint írják, a legfrissebb adatok szerint az EU lakóinak 73 százaléka kapta már meg a védettséghez szükséges összes oltást. Magyarországon ez az arány csak 63 százalékos.

Kluge arra is felhívta a figyelmet: ugyan a közelében sincs a halálozási mutató annak, amit a járvány második és harmadik hullámában, a tömeges oltások előtt láttunk, de még így is nagyjából háromezer európai hal meg hetente a Covid miatt, és minden járványügyi mutató emelkedik Európában, közölték.

 

(HVG)

Michel: az EU tovább fogja erősíteni a korlátozó intézkedéseit Oroszországgal szemben Az Oroszországra nehezedő nyomás növelése érdekében az Európai Unió tovább fogja erősíteni korlátozó intézkedéseit, hogy Moszkva véget vessen az ukrajnai háborúnak - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn, a tagállami vezetőknek küldött, az uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében. Az alsónadrágok jelzik a jó talajminőséget a kertben Kétezer alsónadrágot ástak el Svájcban egy tudományos kísérlet keretében: a kutatók azt találták, hogy a ruhadarabok megmutatják, hol a legtermékenyebb a talaj. Az EU legveszélyesebb bűnözőinek kézre kerítésére indít kampányt az Europol A tagállamok által körözött legveszélyesebb bűnözők felkutatásában kéri a lakosság segítségét is az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol), az idei kampányban 92, különböző bűnbandákhoz köthető ember szerepel a szervezet honlapján. Elérte Kuba partjait az Ian hurrikán Elérte Kuba nyugati partjait az Ian hurrikán kedden, a hatóságok 50 ezer embert evakuáltak, és több ideiglenes menedékhelyet alakítottak ki. Hétfőn ütközik a Földtől 11 millió kilométerre lévő Dimorphos aszteroidával a NASA űrszondája Hétfőn ütközik neki szándékosan a NASA egy űrszondája a Földtől mintegy 11 millió kilométerre lévő Dimorphos aszteroidának, hogy megváltoztassa annak pályáját.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ