Zacher Gábor újra kötelezővé tenné zárt térben a maszkviselést

illusztráció: pixabay
2022. Augusztus 04. 11:00
A főorvos szerint a szabadtéri fesztiválokon kisebb az esélye a fertőzésnek, mint az üzletekben, tömegben. Zárt térben azonban azt jósolja, hamarosan újra kötelező lehet a maszkviselés.

Egyre több a koronavírus-fertőzött, múlt héten már közel 22 ezer embert regisztráltak – erről Zacher Gábor beszélt  a napokban a Hír TV-n.

A főorvos annak örülne, ha Magyarországon is kötelezővé tennék a maszkviselést a zárt terekben, akárcsak például Montenegróban, írja a napi.hu. Zacher szerint aki megkapta az oltásokat, szinte garantálható, hogy nem igényel a kórházban osztályos elhelyezést, ha megfertőződik a vírussal.

Úgy látja, ideje lenne egy emlékeztető kampányt csinálni, az oltópontokon ismét meg kellene nyitni a regisztráció nélküli, szabadon választott megjelenést, emelte ki. Mint mondta, a torokfájástól, gyengeségtől, ízületi panaszoktól, orrfújástól nem véd meg az oltás, de a haláltól mindenképpen.

A főorvos kifejtette, hiába büszkélkedhet Európa most 85-90 százalékos átoltottsággal, ha egy új variáns kialakul, és sokan nem oltatják be magukat, az hamarosan problémás helyzetet szülhet. Azt mondta, elsőként fog jelentkezni az ötödik oltásért, és arra számít, hogy sok beteg lesz az őszi-téli időszakban.

 

(napi.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ