Kis híján kereket oldott a lopott kerékkel

fotó: police.hu
2022. Augusztus 04. 12:00
A szekszárdi járőrök elfogták azt a férfit, aki miután defektet kapott, egy parkolóban álló autó kerekét leszerelte, hogy feltegye a sajátjára.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, a rendőrök 2022. július 30-án, röviddel éjfél után Szekszárdon egy Renault Clio utasait igazoltatták, akik épp kerékcseréhez készülődtek. Mint kiderült, az autó mellett lévő „pótkerék” egy közelben álló, azonos típusú autóról származik, azt arról szerelték le, hogy a defektes kereküket lecserélhessék. Ezt még tetézte, hogy a kocsi ellenőrzése során megállapították a járőrök, hogy a Renault-on lévő rendszám egy másik autóhoz tartozik.

Az igazoltatott 37 éves faddi férfi elszámoltatása során elmondta, az autót Ő vezette, tankolni akart Szekszárdon, de közben „megpadkázta” az autót, defektet kapott, ezért kellett kereket cserélni. A férfi elismerte, hogy ivott, mielőtt autóba ült és jogosítványa sincs. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, előállították mintavételre, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt.

Az elkövetett cselekményei miatt többfajta eljárás is indul a férfi ellen, közölték. Az ittas vezetés miatt büntető feljelentést tettek ellene, az engedély nélküli vezetés, illetve a kerék ellopása miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ