Romákat is várnak szerződéses határvadásznak

fotó: police.hu
2022. Augusztus 05. 08:00
Roma származású önkormányzati képviselők részére tartott határvadász témában tájékoztatót a rendőrség szerdán Szekszárdon.

A Tolnai Megyei Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport szervezésében 13 helyi, megyei illetve országos roma önkormányzati képviselő részvételével adott tájékoztatást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányág a szerződéses határvadász, valamint a rendőrségi munkavállalás egyéb lehetőségeiről, és ösztöndíj pályázatairól.

Mint írják, a roma vezetők Orsós Zoltán, r. őrnagy roma összekötő tiszt meghívására érkeztek a megyeszékhelyre, ahol a rendőrség részéről Bőhm Rita r. őrnagy toborzó tiszt tájékoztatta a lehetőségekről a megjelenteket. Az őrnagy először a szerződéses határvadász képzéssel kapcsolatban ismertette a tudnivalókat. Elmondta, a jelentkezés feltétele a 18-55 év közötti életkor, magyar állampolgárság, büntetlen előélet, kifogástalan életvitel, alapfokú iskolai végzettség igazolása. Szükséges továbbá a fizikai, egészségi és pszichikai alkalmasság. Aki megfelel a feltételeknek, 160 órás, négy hétig tartó oktatáson vesz részt, ez idő alatt már jár az alapilletmény, ami bruttó 300 ezer forint. A képzés végén vizsgát kell tenni, azt követően állhat szolgálatba a határvadász, tette hozzá.

A jelentkezési lapon a jelentkezőnek fel kell tüntetnie, melyik megyében vállalnának munkát, és a végzést követően azon a határszakaszon fognak szolgálatot ellátni, ismertetik. Az alapbér onnantól pótlékokkal egészül ki, (határvadász, éjszakai, idegennyelv-ismereti, készenléti) így a fizetés bruttó 400 ezer forint körül lehet. A munkaviszony határozott idejű, a szerződés 3 évre szól, ami egy alkalommal újabb 3 évvel meghosszabbítható, közölték.

(fotó: police.hu)

A további rendőrségi munkavállalási, és ösztöndíj lehetőségekről is tájékoztatta Bőhm Rita r. őrnagy toborzó tiszt a megjelenteket. Szólt a 10 hónapos képzésről, ahol érettségi is szükséges a felvételhez. Elhangzott, hogy a képzés sikeres elvégzését követően a saját megyéjében, lakhelyéhez közeli városi kapitányságon tud elhelyezkedni a végzett járőr.

A középiskolai tanulmányok sikeres befejezését támogatandó, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság roma fiatalok számára írt ki pályázatot. A felsőfokú oktatásban tanulók, amennyiben megfelelnek a feltételeknek, az Országos Rendőr-főkapitányság ösztöndíjában részesülhetnek. Ehhez vállalniuk kell, hogy tanulmányaik befejezését követően a rendőrség kötelékében látnak el szolgálatot, tájékoztatnak.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ