Rangos kitüntetésben részesült a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője

fotó: Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség
2022. Augusztus 05. 09:00
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött harmincéves szolgálata és kiemelkedő munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Szabó Jenő tűzoltó ezredesnek, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének. Az elismerést Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a kirendeltségvezetőnek Dombóváron.

Mint írják, Szabó Jenő tűzoltó ezredes 1992. augusztus elsején kezdte hivatásos szolgálatát a Dombóvári Tűzoltóságon szolgálatparancsnok-helyettesi beosztásban. 1994. szeptember elsejétől a tűzoltási- és műszaki mentési osztály tevékenységét irányította, majd 1997-től megbízást kapott a parancsnok-helyettesi feladatok ellátására. Dombóvár Város Képviselő-testülete 2006. január elsejei hatállyal magas színvonalon végzett munkája alapján Dombóvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága parancsnokává nevezte ki. 2012. április elsejétől a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség élén, 2015. július elsejétől pedig az ezredesi kar tagjaként látja el a hivatását.

(fotó: Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség)

Ismertetik, miszerint a tűzoltó ezredest 2020-ben a járványügyi veszélyhelyzet alatt, majd az azt követő egészségügyi válsághelyzet idején, 2020. március harmincadikától 2020. szeptember hatodikáig országunk miniszterelnöke megbízta a Tolna Megyei Balassa János Kórház kórházparancsnoki feladatok ellátásával. A kirendeltségvezető az új kihívásokat kimagasló szinten teljesítette, ezzel biztosította a kijelölt járványkórház működését, a bevezetett járványügyi szabályok érvényesítését, az egészségügyi készletek rendelkezésre állását, áll a közleményben. 

 

(Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ