Kedden gyérítik a szúnyogokat Szekszárdon

ILLUSZTRÁCIÓ: SZŐKE PÉTER/BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG
2022. Augusztus 08. 16:00
Rossz idő esetén a védekezésre augusztus 10-11-én kerülne sor.

Szekszárd területén földi szúnyoggyérítést végeznek augusztus 9-án, a napnyugta utáni órákban – közölték hétfőn Szekszárd város honlapján.

Tájékoztatnak, hogy a légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző másfél órában kerül sor, míg a földi gyérítést a napnyugta utáni időszakban végzik. Hozzáfűzik, hogy rossz idő esetén a védekezésre augusztus 10-11-én, ugyanebben az időszakokban kerülne sor.

Mint írják, a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák a védekezéshez, amely a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, emellett melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságot kérik, hogy a kezelés napján a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze vagy takarják le.

Mint fogalmaznak: a kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. Felhívják a figyelmet, hogy a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni, emellett a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket – olvasható a lakossági tájékoztatóban.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ