Orvhalászok akadtak a rendőrök hálójába

fotó: police.hu
2022. Augusztus 09. 11:00
A két férfi tiltott helyen, tiltott eszközökkel fogta a pontyokat, munka közben csaptak le rájuk a rendőrök.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság friss bűnügyi közleménye szerint az Okrád 1-es halastónál felügyelő hivatásos halász tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságon, hogy a tónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt. Ezt követően két rendőrrel együtt visszamentek a halastóhoz és 2022. augusztus 7-én 13 órától figyelni kezdték a tavat és annak környékét.

A kapás hamar érkezett, 15 óra körül ugyanis két férfit vettek észre, akik a közeli kukoricásban és a partszéli nádasban a kezükben egy zsákkal és két fakaróval a víz felé haladtak. A gyanúsítottak a zsákból két nyakzóhálót (lesháló) vettek elő, azokat kifeszítették a tóban, majd elindultak a kukoricásban visszafelé. A rendőrök ekkor csaptak le rájuk, megbilincselték, majd visszakísérték őket az illegális halászeszközökhöz.

(fotó:police.hu)

A hálókban addigra már 11 db ponty raboskodott, amiket gyorsan kiszabadítottak és visszaengedtek a vízbe. A halak összsúlya 34,8 kilogramm volt, eltulajdonításukkal 52.200 forint kár érte volna a tó tulajdonosát, ismerteti a rendőrségi jelentés.

A 27 és 25 éves iregszemcsei férfiak lakhelyén ezután kutatást tartottak, de más tiltott halászeszközt, vagy lopott halat nem találtak náluk, közölték.

(fotó:police.hu)

Előállították őket a Tamási Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot, tájékoztatnak.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ