Kiválóan szerepeltek a szekszárdi kiskajakosok a szegedi bajnokságon

fotó: Szekszárdi Kajak Kenu SE
2022. Augusztus 09. 12:00
4 arany 2 ezüst és 1 bronzérmet szereztek a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzői hétvégén a szegedi Gyerek, Kölyök Magyar Bajnokság Kolonics György Emlékversenyen.

A legkisebbek, vagyis a gyermek és kölyök U10 és U14-es korosztály kajakosai mérték össze tudásukat a két napos magyar bajnokságon. Az eseményen 80 klub 1500 versenyzője vett részt. Szerkesztőségünknek Inger Nikoletta a Szekszárdi Kajak-Kenu SE vezetője értékelt.

- A szekszárdi csapat azt gondolom, hogy nagyon jól teljesített, az éremtáblázat nyolcadik helyén végeztünk. Ez szerintem nyolcvan klubból egy szuper eredmény. Négy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel zártunk. Ezen felül számos bajnoki pontot gyűjtöttünk, ami az év végi bajnoki ranglista összeállításakor javítja az egyesületünk eredményét – összegzett Inger Nikoletta.

Elmondta, az Acélos Hanna és Jámbor Lotti párosnak 2000 méteren harmadszor is sikerült megvédenie bajnoki címét, ráadásul Acélos Hanna egyéniben is szerzett egy ezüstérmet. Mészáros Bere és Sáfrány Botond is elhozták a legfényesebben csillogó érmet futamukban, majd Gorján Regina, Kercsmár Boglárka, Schein Dani és Mózes Bálint K4 1000m-en is a dobogó legfelső fokára állhatott.

(fotó: Szekszárdi Kajak Kenu SE/Mészáros Bere és Sáfrány Botond )

- Kercsmár Emma és Rohn Panka minikajak párosban szerzett aranyérme sajnálatos módon törlésre került, mivel közös kis hibájukból adódóan a hajójuk egy picivel könnyebbnek bizonyult a megengedettnél, ezért kizárták őket – ismertette a vezetőedző.

A szekszárdiak minikajak négyese ezt követően másodikként ért célba, Kercsmár Emma, Rohn Panka, Mészáros Bere és Sáfrány Botond nyakában ezüstérem csilloghatott. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület egyetlen bronzérmét Görbe Dávid szerezte, aki nagyon taktikusan és erősen versenyzett, mesélte Inger Nikoletta.

(fotó: Szekszárdi Kajak Kenu SE / Kercsmár Emma, Rohn Panka, Mészáros Bere és Sáfrány Botond )

- Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a gyerekek szereplésével. Most mindenki két-három hét pihenőt kapott az egész éves hajtás után, majd szeptemberben elkezdünk felkészülni az őszi versenyszezonra - tájékoztatott.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ