Hétfőn nyitja meg kapuit Szekszárdon az új ügyeleti központ

Fotó: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata / szekszard.hu
2022. Augusztus 10. 15:26
Szekszárdon a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet augusztus 15-én 16 órakor, az Ybl Miklós utca 1. szám alatt kezdi meg az egészségügyi szolgáltatást.

Augusztus 15-én délutántól már az Ybl Miklós utcai, új ügyeleti központban várják a betegeket – adták hírül szerdán Szekszárd város honlapján.

Ismertetik, hogy a háziorvosi ügyeleti központ építését 2020-ban kezdték el és egy év alatt elkészült a beruházás, így a területi védőnői szolgálat már 2021-ben beköltözött az épületbe, amit követett egy gyermek háziorvosi rendelő.

Hozzáteszik, hogy az orvosi ügyelet működési engedélyét 2022. augusztus 4-én kapta meg az Egészségügyi Gondnokság. Mint fogalmaznak, a három rendeltetési egység egy helyre történő integrálása magasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé és az üzemeltetés is gazdaságosabb lesz.

Szekszárdon a gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet augusztus 15-én 16 órakor, az Ybl Miklós utca 1. szám alatt kezdi meg az egészségügyi szolgáltatást, a Tolna Megyei Balassa János Kórház szomszédságában.

A beruházás során az ingatlan földszintjén alakítottak ki házi gyermekorvosi rendelőt, egy felnőtt ügyeleti rendelőt, valamint külön bejárattal rendelkező gyermek ügyeleti rendelőt. A területi védőnői szolgálat pedig az emeleten kapott helyet.

Tájékoztatnak, hogy az új egészségügyi komplexum 273.831.380 forintos TOP forrásból, valamint 6.747.834 forintos, a PIP Közép-Duna menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft által biztosított támogatásból valósult meg.

 

(szekszard.hu)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ