Szeptemberre készülhet el az esőzések miatt beszakadt úttest, Dombóvárnál

Korábbi felvétel: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
2022. Augusztus 12. 09:00
Június elején, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt a 611-es főúton, a Dombóvárnál lévő áteresznél beszakadt az úttest, ezért teljes útzárat vezettek be a szakemberek Dombóvár és Kaposszekcső között – emlékeztet csütörtöki közleményében a Magyar Közút.

Ismertetik, hogy a helyreállítási munkálatok szakkivitelező bevonásával jelenleg is zajlanak a főúton. A szakemberek az áteresz elbontását követően a rendkívül magas talajvíz miatt elsőként lehatárolták a munkaterületet, majd új teherelosztó vasbeton lemez épült és új vasbeton keretelemeket emeltek be.

Részletezik, hogy az építés során a beépített anyagok kötési és technológiai időinek tartása miatt jelenleg az átereszhez csatlakozó falak zsaluzása folyik. Ezek betonozását követően a háttöltések visszaépítése, tömörítése és a főút alépítményeinek építése következik.

Ezt követően az aszfaltozási munkák is elkezdődhetnek, mely várhatóan szeptember elejére készülhet el. Mint fogalmaznak, a Magyar Közút mindent megtesz, hogy a forgalom mihamarabb legalább egy sávban megindulhasson.

A teljes útzár idejére továbbra is Dombóvár-Mágocs-Csíkostőttős és Jágónak-Nagyberki felé terelik el a forgalmat. A vállalat a közlekedők megértését és türelmét kéri a munkálatok befejezéséig.

 

(Magyar Közút)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ