Tesztüzembe helyezték a rendszámfelismerő kamerákat Szekszárd központjában

Illusztráció: Mautner Márta/Rádió Antritt
2022. Augusztus 12. 10:30
A szekszárdi közgyűlés még 2017-ben fogadta el a jelenleg hatályos, önkormányzati tulajdonú utakon a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletet, amelyet a június 23-i rendkívüli közgyűlésen a képviselő-testület kiegészített, és alkotott egy újat.

Amint arról korábban beszámoltunk, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata augusztus elsejétől rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítésével szeretné megszüntetni a jogosulatlan behajtásokat a Garay tér és Béla király tér közötti, fokozottan védett övezetbe.

A Szekszárd város honlapján, csütörtökön közzétett tájékoztató szerint augusztus elsejétől helyezték tesztüzembe a kamerákat és az első hat nap alatt 258 szabályszegést rögzített a rendszer. Mint fogalmaznak, az engedély nélkül behajtók 30 ezer forintos büntetést kockáztatnak, ha pedig túllépik a rendeletben rögzített 15 perces várakozási időt, az további büntetést vonhat maga után.

Kitérnek rá, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai a kamera által rögzített szabályszegőnek most még csak felhívják a figyelmét az új szabályozásra, a büntetés egyelőre elmarad.

Hangsúlyozzák, hogy a közüzemi szolgáltatók egy egyszeri regisztráció után hajthatnak be - az erre jogosultakat a polgármesteri hivatal korábban értesítette -, mindenki másnak engedélyre van szüksége, amit egy formanyomtatvány kitöltése és beküldése után a hivatal gyorsan elbírál.

Mint írják, az engedélynek 400 forintos egyszeri eljárási díja van, emellett további információ is kérhető a 74/504-106-os telefonszámon, vagy a muszak@szekszard.hu email címen.

Hozzáteszik, hogy a korábban, határozott időre kiadott engedélyek továbbra is érvényesek, a határozatlan idejű engedélyek azonban 2022. augusztus elsején hatályukat vesztették, így aki ilyennel rendelkezik, annak meg kell újítania az engedélyét.

A formanyomtatvány elérhető Szekszárd város honlapján, a 8. menüpontban.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ