Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani

(A fotó illusztráció)
2022. Szeptember 17. 11:00
Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani ma és hétfő között az ország több részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlaton történő részvétel miatt átcsoportosításokat hajt végre.

Ezért szombattól hétfőig katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani, amelyek óránkénti 40 kilométeres sebességgel közlekednek a Hajdúhadház - 4-es főút - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya- M0 autóút - M7 autópálya - 8-as főút - Veszprém északi körút - Újmajor, valamint a Tata - 8119-es út - Gánt elágazás, 8123-as út - Zámoly - Székesfehérvár - 8-as főút - Veszprém északi körút, 830-as út - Újmajor útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Arra kérik az autósokat, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

mti

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ