Ortopéd cipőt csináltak egy sántító pingvinnek

Fotó: San Diego Zoo
2022. Szeptember 19. 16:00
Lucas már évek óta krónikus lábbetegségben szenvedett, az ortopéd cipőcske segíthet rajta.
Egy rászabott ortopéd cipőt kapott egy pingvin a San Diego-i állatkertben, mivel egy bőrelváltozás miatt sántított.

A Lucas névre keresztelt pingvin életét egy fájdalmas bőrelváltozás keserítette meg. Nem csak a járásban, de a szociális életben is akadályozta, sántítása miatt kiközösítették a társai, és gyakran egyedül volt, írja a Blikk.

Ezért egy ortopéd cipőtt készíttettek az állatnak. A pingvint homokon sétáltatták, majd a lábnyomait gipsszel öntötték ki, hogy pontosan a lábára illeszkedő cipőt készíthessenek neki gumiból és neoprénből.

A készítésnél nagyon figyeltek arra, hogy ne legyen többé fájdalmas neki a járás. Ez úgy tűnik sikerült, a pingvin azóta nem sántít.

A cipőnek köszönhetően a szociális élete is javulni látszik, azóta már barátnője is van.

A VIDEÓT ide kattintva nézheti meg.

 

Michel: az EU tovább fogja erősíteni a korlátozó intézkedéseit Oroszországgal szemben Az Oroszországra nehezedő nyomás növelése érdekében az Európai Unió tovább fogja erősíteni korlátozó intézkedéseit, hogy Moszkva véget vessen az ukrajnai háborúnak - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn, a tagállami vezetőknek küldött, az uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében. Az alsónadrágok jelzik a jó talajminőséget a kertben Kétezer alsónadrágot ástak el Svájcban egy tudományos kísérlet keretében: a kutatók azt találták, hogy a ruhadarabok megmutatják, hol a legtermékenyebb a talaj. Az EU legveszélyesebb bűnözőinek kézre kerítésére indít kampányt az Europol A tagállamok által körözött legveszélyesebb bűnözők felkutatásában kéri a lakosság segítségét is az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol), az idei kampányban 92, különböző bűnbandákhoz köthető ember szerepel a szervezet honlapján. Elérte Kuba partjait az Ian hurrikán Elérte Kuba nyugati partjait az Ian hurrikán kedden, a hatóságok 50 ezer embert evakuáltak, és több ideiglenes menedékhelyet alakítottak ki. Hétfőn ütközik a Földtől 11 millió kilométerre lévő Dimorphos aszteroidával a NASA űrszondája Hétfőn ütközik neki szándékosan a NASA egy űrszondája a Földtől mintegy 11 millió kilométerre lévő Dimorphos aszteroidának, hogy megváltoztassa annak pályáját.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ