Szabadnapján is életet mentett a szekszárdi tűzoltó

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2022. Szeptember 22. 07:55
A szekszárdi hivatásos tűzoltó azonnal a 87 éves férfi segítségére sietett.

(Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A nem mindennapi örömteli hírről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be szerdán, Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint Tóth Attila őrmester az elmúlt napokban párja nagymamájával indult haza a bajai kórházból, amikor egy utcán fekvő férfira és egy mellette térdelő buszsofőrre lett figyelmes. A szekszárdi hivatásos tűzoltó, aki egyébként szabadnapját töltötte, azonnal a 87 éves férfi segítségére sietett, és a busz vezetőjével rögtön megkezdték az életmentő beavatkozást, miután az idős ember semmilyen életjelet nem mutatott. Ezzel egy időben egy járókelő tárcsázta a 112-es központi segélyhívószámot, és a mentősök instrukcióit folyamatosan tolmácsolta az életmentőknek.

Mint írják, Attila a busz vezetőjével felváltva, mellkaskompressziókkal igyekezett biztosítani az eszméletlen férfi keringését a mentők kiérkezéséig. Ezt követően a mentőszolgálat munkatársai több mint 40 percen keresztül küzdöttek a beteg életéért és végül stabil állapotban szállították őt kórházba.

Másfél nappal később, a mélyaltatásból ébredő idős férfi első gondolatát a lányának címezte: „De jót aludtam kislányom.” – idézik fel a bejegyzésben.

 

(BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ