Mégsem bírságolják meg a nagymamát

(Forrás: BRFK)
2022. Szeptember 22. 12:00
Nem kell kifizetnie a 100 ezres bírságot, a nagymama csak az unokáját mentette.

Nagy felháborodást váltott ki az eset.

Az idős nő még július 1-jén tartott Balaton felől Budapestre, amikor – mint ahogy a BRFK közösségi oldalán fogalmazott – „szabálytalanul megállt az M7-es autópálya leállósávjában”.

A hölgy beszámolója szerint erre azért volt szükség, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája hirtelen fuldokolni kezdett: „a tükörből azt láttam, hogy a kicsi elsápadt. Pillanatok alatt játszódott le az egész, a következő másodpercben már fuldoklott a gyerek” – mondta korábban az RTL Híradónak.

Szerencsére sikerült megnyugtatni a gyermeket, ám később jött a levél, miszerint közigazgatási bírság keretei között százezer forintos büntetést róttak ki rá. A nő kérte a bírság elengedését, az elsőfokú ítélet azonban csupán a részletfizetés lehetőségét hagyta jóvá.

Végül aztán Budapest rendőrfőkapitánya, mint másodfokon eljáró hatóság megsemmisítette az első fokon eljáró hatóság közigazgatási bírság kiszabásáról rendelkező határozatát, miután az eset összes körülményét figyelembe vette.

Bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét ­– és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide – a főkapitány az eset összes körülménye alapján megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését. A megszüntető határozatot személyesen vitte el az asszonynak Rétvári Bence belügyi államtitkárral.

Erről videó is készült, kellemes zenei aláfestéssel és elismerő szavakkal.

A VIDEÓT IDE kattintva nézheti meg.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ