A kőszénnel fűtő lakosság visszajelzéseit várja a szekszárdi önkormányzat

Illusztráció: pixabay
2022. Szeptember 23. 08:00
2022. szeptember 29-én 16 óráig várják a lakosság visszajelzéseit. Az igények felmérése egyelőre a kormányzati döntés megalapozását szolgálja, nem jelenti azt, hogy később automatikusan támogatásban részesülnek az érintettek.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Belügyminisztérium kérésére közreműködik a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igények felmérésében – közölték szerdán Szekszárd város honlapján.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy amennyiben barnakőszén tüzelésére alkalmas fűtőberendezést használnak, lehetőségük van a 2022/23-as fűtési szezonban szükségessé váló barnakőszén igényüket jelezni az Önkormányzatnál legkésőbb 2022. szeptember 29-én 16 óráig.

Hangsúlyozzák, hogy az igények felmérése egyelőre a kormányzati döntés megalapozását szolgálja, nem jelenti azt, hogy később automatikusan támogatásban részesülnek az érintettek.

A tájékoztató szerint a lakossági igénybejelentés feltételei:

  • háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő,
  • egy háztartásból egy személy élhet igénybejelentéssel, mely személy bejelentett lakóhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás,
  • egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

Az igénybejelentő lapot kitöltve és aláírva kell eljuttatni a muszak@szekszard.hu e-mail címre vagy postai úton a Polgármesteri Hivatalhoz (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.).

Mindemellett az igénybejelentő lap a hivatal portáján is elérhető, amely akár helyben kitöltve is bedobható ott kihelyezett gyűjtődobozba.

Az igénybejelentő nyomtatvány és bővebb információ elérhető Szekszárd város honlapján, ide kattintva.

 

(szekszard.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ