Szekszárdon is változatlan marad a távhőszolgáltatás díja a lakossági fogyasztóknak

Illusztráció: pixabay
2022. Szeptember 26. 10:16
Amennyiben igény van rá, úgy bármikor kérhető a fűtés elindítása.

Befejeződtek a karbantartási munkálatok, felkészültünk a fűtési szezonra – nyilatkozta hétfőn érdeklődésünkre Csukle Tibor, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Emlékeztetett, hogy a fűtési szezon szeptember 15-étől következő év május 15-éig tart és ebben az időszakban a távhőszolgáltatónak folyamatosan a fogyasztók rendelkezésére kell állnia, hogy lakossági igény szerint, vagy az időjárás függvényében a távfűtést elindítsák. 

Csukle Tibor elmondta, hogy a távfűtést abban az esetben indítják el automatikusan, ha az átlaghőmérséklet 10 Celsius-fok alá csökken, vagy ha három egymást követő napon az átlaghőmérséklet 12 Celsius-fok alá esne. Amennyiben a társasházban élők ennél korábban igényelnék a szolgáltatást, úgy azt jelezniük kell a közös képviselő felé. A közös képviselő kérésére pedig vagy még aznap, vagy pedig már a kérés másnapján elindítják a fűtést. 

A fogyasztókat kérik, hogy a radiátorszelepeket nyissák ki a fűtés megkezdése előtt, valamint annak elindítását követően még néhány napig hagyják kinyitva, mert ez szükséges a légtelenítéshez, így az esetleges műszaki meghibásodásokra időben fény derülhet. Ezt követően a fogyasztó már saját igénye szerint szabályozhatja a hőmérsékletet. 

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a távhőszolgáltatás díja a lakossági fogyasztóknak nem fog változni. Hozzátette, hogy mindemellett az elmúlt napokban szárnyra kapott híreszteléssel ellentétben központilag egyáltalán nem terveznek bevezetni semmiféle korlátozást.

Mint fogalmazott, Szekszárdon a lakásokban szabályozható a fűtés, így a lakóra van bízva, hogy mennyit fogyaszt.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ