Elérte Kuba partjait az Ian hurrikán

Fotó: SatoshiKina
2022. Szeptember 27. 17:00
Elérte Kuba nyugati partjait az Ian hurrikán kedden, a hatóságok 50 ezer embert evakuáltak, és több ideiglenes menedékhelyet alakítottak ki.

Az ötfokozatú skálán hármas besorolású Ian, amely az amerikai hurrikánmegfigyelő központ szerint akár 4,3 méteres hullámokat is okozhat, Pinar del Rio tartományban csapott le, a szél sebessége óránként 205 kilométer volt.

Az előrejelzés szerint a hurrikán ezt követően Florida felé veszi az irányt. Ron DeSantis kormányzó az egész államra kiterjedő vészhelyzetet rendelt el, és esetleges áramkimaradásokra is figyelmeztetett, Joe Biden amerikai elnök pedig elhalasztotta keddre tervezett floridai útját.

Timothy Dudley, a floridai Hillsborough megyei katasztrófavédelme vezetője hétfői sajtótájékoztatóján felszólította a helyi hatóságokat, vegyék komolyan a vihart, "nem gyakorlatról van szó".

Csak Hillsborough-ban akár 300 ezer embert is kitelepíthetnek a hatóságok szerint, az iskolákat pedig ideiglenes szálláshelyekké alakítják át.

Helyszíni beszámolók szerint a tampai lakosok máris rengeteg homokzsákot vásároltak, a boltok polcairól pedig elfogytak a palackozott vizek.

mti

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ