Lezárt akta: egy Tolna megyei vállalkozó urnák közé rejtve szállította a drogot

Archív felvétel: police.hu
2022. November 23. 14:00
A tamási rendőrök befejezték annak a triónak az ügyét, akik a budapesti dílertől beszerzett kábítószert urnák közé rejtve szállították – tájékoztatott szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy lopás miatti házkutatás során bukkantak a tamási rendőrök kábítószergyanús anyagokra, még 2020. decemberében, egy Tamásiban élő vállalkozó otthonában. A 65 éves vállalkozóról számos adatot begyűjtöttek a rendőrök, végül 2021. novemberében el is fogták, akinek a kisteherautójában az urnák között több tucatnyi tablettát és fehér port találtak. A vállalkozót november végén letartóztatták, és több hónapig börtönben volt.

(Archív felvétel: police.hu) 

Hozzáteszik, hogy az ügy folytatásaként 2021. december 16-án Budapesten elfogták M. Zs. 38 éves budapesti lakost, aki feltehetően a tamási vállalkozó dílere volt már hosszú ideje. A férfi ruházatában több mint 600.000 forintot találtak, otthonában pedig több mint 14 millió forintot foglaltak le a nyomozók. A lakásban többfajta kábítószergyanús anyagot, zöld növényi törmeléket, fehér port és tablettákat is találtak.

Részletezik, hogy az ügyben több mint 20 fogyasztót is kihallgattak, egyebek mellett arra is fény derült, hogy a kábítószer terjesztésében a 65 éves férfi felesége is részt vett.

A tamási rendőrök a budapesti dílerrel és a helyi párral szemben is befejezték a nyomozást, és vádemelési javaslattal számos bűncselekmény elkövetése miatt megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.  

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ