Szekszárdon ismét nagylelkűségükről tettek tanúbizonyságot az adakozók

Beküldött fotók: Árvay László
2022. November 23. 15:00
Mint ismert, az elmúlt hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ebben az évben is megszervezte a karácsonyi adománygyűjtési akcióját.

Beküldött fotók: Árvay László

Ennek keretében november 18-ától november 20-áig az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjtötte a felajánlásokat. Szekszárdon is lehetőségük adódott csatlakozni adományozóként az országos akcióhoz.

Árvay László, az őcsényi önkéntesek csoportjának vezetője érdeklődésünkre tájékoztatott, hogy csapatuk 25 önkéntese a szekszárdi Tesco Hipermarketben várták a felajánlásokat péntek délutántól vasárnap estig. Hozzátette, hogy az előző évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel az Őcsényi Református Egyházközség szerződött, amely tevékenységet április elsejétől már Őcsény Község Önkormányzata vett át. A csoportvezetőtől megtudtuk, hogy az általuk összegyűjtött adományokat terveik szerint még karácsony előtt eljuttatják az őcsényi rászorulók részére. Mint mondta, közel kétszáz család érintett, zömében többgyermekes családok, egyedülállók, kisnyugdíjasok, nélkülözők, akiknek szeretnék szebbé tenni az ünnepi időszakot.

A hétvége során országszerte 241 tonna adományt gyűjtöttek össze az önkéntesek, az őcsényi csapathoz pedig összesen 1072 kilogramm felajánlás érkezett.

Beküldött fotók: Árvay László

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ