Nagy sikere volt Szekszárdon a jótékonysági ételosztásnak

Beküldött fotó
2023. Január 23. 10:03
Január 20-án ismét jótékonysági ételosztást szervezett Szekszárdon a Szent György Lovagrend. A helyiek számára már ismert akciót ezúttal a Garay téren szervezték meg, de a havas eső sem tántorította el az adakozókat.

(Beküldött fotó) 

A Szent György Lovagrend Tolna megyei priorátusa évről évre megszervezi jótékonysági akcióját, amikor egy ételkülönlegességgel kínálják meg a rászorulókat. Szabó Ferenc, a Szent György Lovagrend lovagja érdeklődésünkre elmondta, hogy a szervezők már előző nap megkezdték az előkészületeket, hogy pénteken csak a főzés legyen a fókuszban és minél előbb kiosztásra kerülhessenek a finom falatok. Ezt követően péntek reggel települtek ki a Garay térre, amit némileg az időjárás is nehezített, hiszen épp ekkor kezdett el esni a havas eső. Szabó Ferenctől megtudtuk, hogy ezúttal a tervezett 300 adagnyi vadgulyás helyett közel 400 adag készült összesen, ami maradéktalanul gazdára talált.

– Felemás érzések voltak bennünk. Egyrészt rossz érzés volt látni, hogy már délelőtt 10 órától gyülekeznek és várnak az emberek, akiket az ebéd elkészültéig teával kínáltuk. Majd fél kettő körül elkészült a vadgulyás, és már-már tolongtak a várakozók, de megnyugtattunk mindenkit, hogy van bőven a meleg ebédből és jut minden jelenlévőnek. Másrészt pedig olyan jó impulzus is ért minket, amire soha nem is gondoltam volna, amit a mai napig érzékenyen elevenítünk fel – részletezte tapasztalatait Szabó Ferenc. Hozzáfűzte ugyanis, hogy Takács Zsuzsanna rokkantnyugdíjas amatőr festő például saját festményeivel lepte meg a helyszínen a jótékonysági akció lebonyolítóit, a Szent György Lovagrend tagjait, amire a korábbi években nem volt példa.

Szabó Ferenc végezetül kitért arra is, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is jelezte több civil szervezet is előzetesen, hogy hány adag ebédre lenne igényük, amit előkészítettek, továbbá a helyi hajléktalanszállónak is 40 adagnyi jutott a gulyásból.

A szervező szót ejtett röviden arról is, hogy évről évre kapnak hideget-meleget is az akciójuk kapcsán, de kiemelte, hogy mindennek nincs jelentősége, és a továbbiakban is amíg tehetik és erejükből telik rá, megszervezik majd a jótékonysági ételosztást.   

(Beküldött fotó) 

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ