Ittasan, jogsi nélkül lenyúlta egy körre a céges autót, és még balesetezett is vele

Fotó: police.hu
2023. Január 23. 14:15
Valószínűleg nem lesz az év dolgozója a kaposszekcsői férfi.

A dombóvári rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a kaposszekcsői férfit, aki munkáltatója engedélye nélkül furikázott egy céges autóval az elmúlt hétvégén, balesetezett is – közölte hétőn a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Még január 22-én tett feljelentést egy dombóvári férfi ismeretlen tettes ellen, aki a hétvégén a telephelyről elvitt egy autót, balesetezett vele, majd visszaparkolt a kocsival a helyére.

(Fotó: police.hu)

A rendőrök gyanúja hamarosan egy 34 éves alkalmazottra terelődött, aki elismerte, hogy pénteken este ő mászott be a telephelyre. Elmondta, hogy a nagykapuról leflexelte a lakatot, majd egy platós teherautót elindított a benne hagyott slusszkulccsal és elindult céltalanul. A házuk elé érve elaludt a fülkében, mivel erősen ittas volt. Amikor felébredt, vissza akarta vinni az autót a telephelyre, de egy helyen árokba tolatott, így sérült meg a kocsi. Ezután a cégnél leparkolt, majd a nagykaput visszacsukta. Mint kiderült, az alkalmi sofőrnek jogosítványa nincs, KRESZ vizsgát sohasem tett és jelenleg is vezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

A férfinak jármű önkényes elvétele vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt kell felelnie, továbbá anyagi káros baleset okozása miatt is indult ellene eljárás.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ