Több mint 1200 résztvevő, némi sár és 400 liternyi forralt bor az idei Bartina mérlege

Beküldött fotó az Alisca Runners Futóegyesület tagjaitól
2023. Január 24. 09:30
24. alkalommal szervezték meg idén a Bartina Teljesítménytúrát, amely évről-évre több száz túrázót csalogat Szekszárdra. A túrát idén is több különböző távon teljesíthették a nevezők január 21-én, de emellett instant önellátó túraként február 19-éig bármikor teljesíthető.

(Fotó: Glg/Rádió Antritt) 

Farkas Péter, a Bartina Teljesítménytúra egyik főszervezője megkeresésünkre elmondta, hogy idén is nagy siker övezte a teljesítménytúrát, amely balesetek és sérülések szempontjából eseménytelenül lezajlott. Az elmúlt napokban lehullott csapadék és sár sem riasztotta vissza a legbátrabbakat.

(Fotó: Glg/Rádió Antritt) 

Idén összesen 1264 résztvevő indult a megmérettetésen, és közülük is körülbelül 120 fő futva teljesítette a távot. 2023-ban is négy különböző távon indulhattak a nevezők, azaz 9, 18, 31 és 42 kilométeres táv közül választhattak. A legrövidebb távon 274 fő, a 18 kilométeres távon 716 fő, a 31 kilométeres távon 158, míg a maratoni távnak 116-an vágtak neki.

Farkas Péter kiemelte Kéri Zoltán teljesítményét, aki egyetlen nap alatt teljesítette az összes távot.

(Beküldött fotó az Alisca Runners Futóegyesület tagjaitól)

A teljesítménytúrán indulókat forralt borral, meleg teával, zsíros kenyérrel, naranccsal és almával is várták a frissítőpontokon. Az enni-, innivalónak is akadt gazdája, az esemény főszervezője elárulta, hogy idén például 400 liternyi borból készült forralt bor, de emellett több mint 250 kilogramm alma fogyott el.  

Farkas Péter végezetül hozzáfűzte, hogy már most elkezdik az előkészületeket, ötletelést a jövő évi, jubileumi Bartina Teljesítménytúrához, amelynek a megszervezéséhez akár a résztvevők tippeit, javaslatait is szívesen fogadják.

(Beküldött fotó az Alisca Runners Futóegyesület tagjaitól)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ