Szekszárdon mérettetik meg magukat az ország legügyesebb tanulói

Illusztráció: Pixabay
2023. Március 15. 09:00
Március 22-23-án a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola ad otthont a VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjének.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum által megküldött közlemény szerint a verseny aktualitását idén kiemeli Schnitta Sámuel születésének 130. évfordulója. Mint ismert, a megmérettetést a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulói számára hirdetik meg évről évre, az országos döntőre pedig a Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola megújult épületében kerül sor, Szekszárdon,

A közleményben emlékeztetnek, hogy az emlékverseny névadója Schnitta Sámuel az éttermi munka magyarországi reformere volt, ezért – bár a cukrász és a szakács szakma is a verseny szerves része – a pincér tanulók munkája nagyobb súllyal szerepel a megmérettetésen.

Mint írják, a csapattagok közös feladata egy ételsor elkészítése, felszolgálása, illetve a különböző szakmáknak megfelelő feladatok megoldása. A szakács és cukrász tanulók feladatai között szerepel hideg előétel készítés, tortadíszítés, a pincérek pedig többek között az éttermi munkához szükséges eszközök felismerésében, pezsgő szervírozásban, gálaétrend és italsor összeállításban, díszasztal terítésben mérettetnek meg.

Kitérnek rá, hogy a csapatok egy csapatvezetőből és öt tanulóból állnak, akik az elődöntőben elért eredményük alapján jutottak a döntőbe. Március 22-23-án hét iskola tanulói teszik próbára magukat, régiónkat a Hunyadi Mátyás Technikum csapata képviseli.

Mint fogalmaznak: a versenyt olimpiai, világbajnoki helyezésekkel rendelkező mesterszakácsok és mestercukrászok, valamint a Schnitta Sámuel MÉK-Egyesület által kijelölt szakemberek zsűrizik, akik a munkájuk során a mesterbizottságok által kidolgozott és elfogadott szakács, cukrász és a Schnitta Egyesület által kidolgozott pincér zsűrizési szempontokat alkalmazzák.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ