Ismét felvonulnak a Szekszárdi Polgárőr Egyesület motoros járőrei

A fotó illusztráció / police.hu
2023. Március 16. 09:00
Március 18-án, szombaton közlekedésbiztonsági akciót szerveznek a Szekszárdi Polgárőr Egyesület motoros járőrei. A konvoj 9 óra 15 perckor indul el Szekszárdról, a Béla király térről.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel szeretnék felhívni a figyelmet a motoros szezonra, fontos ugyanis, hogy minél biztonságosabban közlekedjenek a járművekkel a közúti forgalomban a lakosok, tájékoztatott érdeklődésünkre Sztronga Bettina, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének Szekszárd Járási koordinátora. Hangsúlyozta, hogy a szekszárdi motoros polgárőrök számára fontos a közlekedés biztonsága.

– Kérjük a motorosokat, hogy a szezon előtt mérjék fel a motorkerékpárjuk műszaki állapotát. Fontos a megfelelő védőruházat – ha rövidebb útra indulnak, akkor is -, valamint mindig járjanak utána az időjárásnak. Jelenleg kúszik fel a hőmérséklet, és napsütéses idők vannak, de az aszfalt még hideg, így nem tapad annyira. Mindig válasszák meg az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességet. Fontos a gyakorlás, ezért érdemes elmenni vezetéstechnikai tréningre, rutinpályára – fogalmazott Sztronga Bettina.

Hozzáfűzte, hogy az autóval közlekedőket pedig arra kérik, hogy legyenek figyelmesek és türelmesek a motorosokkal szemben, akiket nem védi karosszéria. A jó idő beköszöntével előkerülnek a kétkerekű járművek, számítsanak és figyeljenek rájuk.

– Minden esetben mérjék fel kanyarodásnál is távolságot, ha motorost lát. Előzésnél inkább többször nézzen be a visszapillantó tükörbe is, győződjön meg róla, hogy biztonságosan tudja megkezdeni az előzést – mutatott rá az egyesület koordinátora.

A Szekszárdi Polgárőr Egyesület motoros járőrei március 18-án a biztonságos közlekedés jegyében indulnak 9 óra után a Béla király térről Tolna, Fadd, Dunaszentgyörgy, Paks, Madocsa, Bölcske érintésével Dunaföldvárra, ahol Széles János, a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke várja őket.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ