Szőke Gergő: a távfutócsapat az elmúlt évek legsikeresebb mezei bajnokságát zárta

Fotó: Szekszárdi Sportközpont / szekszardisport.hu
2023. Március 20. 12:02
A Magyar Atlétikai Szövetség az elmúlt napokban Gödöllőn rendezte meg a 115. Mezei Futó Magyar Bajnokságot, ahol a Szekszárdi Sportközpont atlétika szakosztálya is szép számban képviseltette magát. A versenyzőket Szőke Gergő és Balogh Ádám készítettek fel.

Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy távfutócsapatuk az elmúlt évek legsikeresebb mezei bajnokságát tudhatja maga mögött, főként, ha a megszerzett érmek számát nézzük, ugyanis a fiatal atléták két bronzérmet, egy ezüstérmet és egy aranyérmet is bezsebeltek az elmúlt hétvégén.

Kiemelte, hogy a megmérettetésről tudni kell azt, hogy az egyik legnagyobb erőmérő versenyként jegyzik hazánkban, ugyanis itt a közép- és hosszútávfutókon kívül triatlonosok és öttusázók, valamint számos más sportág képviselői is rajthoz állnak. A bajnokság rendre nagy, 50-70 fős mezőnyöket sorakoztat fel, az idei évben is több mint 700 nevezés érkezett. Szőke Gergőtől azt is megtudtuk, hogy ezen túlmenően a rendezvény színvonalát emeli, hogy 115 éves hagyománnyal bír, 1908-ban avattak első alkalommal mezei futó magyar bajnokot, és azóta is évről-évre megteszi ezt a Magyar Atlétikai Szövetség.

– Örömmel mondhatom, hogy több szekszárdi is nyert már felnőtt magyar bajnokságot, köztük a most is aktív Szemerei Levente. Levente sajnos ezúttal nem tudott részt venni a versenyen, ugyanis jelenleg Kenyában, magaslati edzőtáborban készül a Maraton Magyar Bajnokságra, amely kvalifikáció lesz majd az augusztusi világbajnokságra. Viszont mindezek mellett az utánpótlás-programunk is beérni látszik, ahogyan azt a hétvégi verseny eredményei is mutatják – mondta az ügyvezető.

Részletezte, hogy a bajnokság gyermekfutamokkal kezdődött, ahol a 2012-es születésű Janács Árpád egy nagyon bátor és ügyes futással negyedik helyen végzett a több mint 70 fős futamban, amellyel bizonyította, hogy nagy jövő előtt áll.

A Szekszárdi Sportközpont fiú és lány csapatot is indított a serdülő korosztályban. A lányok a középmezőnyben végezve, csapatban kilencedik helyezést értek el. Az Acsádi Bence, Vesztergombi Barnabás és Molnár Gergő alkotta csapat pedig a korábbi mezei ligás eredményeiket egyénileg jócskán túlszárnyalták, így az általuk elért összesített pontszámmal magyar bajnoki csapat bronzérmet szereztek. Az ifjúsági korosztályban a triatlonos Vas Eszter, Koller Száva és Koller Kamilla alkotta gárda végzett csapatban a magyar bajnoki második helyen.

– Majd végszóra jött számunkra a csattanó és a nap legjobb eredménye, a korábban már sokat bizonyított U18-as fiaink, Gyányi Zsombor vezetésével, aki egyénileg is érmet szerzett harmadik helyen befutva. Rögtön utána Végh Zsombor negyedik helyen végzett, aki egy évvel fiatalabb nála, így ez a helyezés egy nagyon szép eredmény. Mindemellett Mészáros Balázzsal hetedik helyen, Plessz Gábor pedig 13. helyen futott be. A fiúk ezzel az eredménnyel csapatban magyar bajnoki címet értek el – értékelte a megmérettetést Szőke Gergő.

Végezetül összegezte, hogy a bajnokság eredménye a jövőre nézve igencsak biztató, amely a futóknak és felkészítőiknek is motiváló erővel bír.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ