Életet mentettek, jókor volt jó helyen a szekszárdi tűzoltóság őrmestere

Fotó: Lovász Krisztián archívuma/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook
2023. Május 24. 09:30
Drámai jelenetnek lehettek szemtanúi többen május 22-én, Bonyhádon, a Szabadság téren.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldalán számolt be kedden a szerencsésen végződő esetről.  

Mint írják, május 22-én épp szabadnapját töltötte Lovász Krisztián bonyhádi tűzoltó, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltó őrmestere, amikor Bonyhádon, a Szabadság téren szokatlan jelenetre lett figyelmes. Azt látta, hogy egy autó az úttestet elhagyva zöld területre fut és a jármű utasa segítségért kiált. Kiderült, hogy a sofőr rosszul lett.

A beszámoló szerint Krisztián azonnal odasietett, és észlelve, hogy a férfi keringése és légzése is leállt, kérte a járókelőket, hogy tárcsázzák a 112-es központi segélyhívót, majd egy szabadnapos ápolónővel közösen megkezdték az előírásoknak megfelelő protokollt. Ennek megfelelően lélegeztetéssel és mellkasi kompresszióval gondoskodtak az eszméletlen férfi életben tartásáról. A segítségre szoruló férfi kis idő elteltével újra önállóan vette a levegőt, pulzusa kitapintható volt. Ezt követően a beteget stabil oldalfekvésbe helyezték, aki azonban rövid időn belül ismételten nem mutatott életjeleket, ezért folytatták az újraélesztés protokollját, egészen a tűzoltók kiérkezéséig.

A bonyhádi hivatásos tűzoltók átvették a sérültet és folytatták a mellkaskompressziót a mentőszolgálat helyszínre érkezéséig. A mentők stabilizálták beteg állapotát, majd kórházba szállították. Az idős férfi azóta jól van – olvasható a katasztrófavédelem bejegyzésében.

(Fotó: Lovász Krisztián archívuma/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ