Földet lehet szerezni Tolnában

Illusztráció: Csíki Szende/Rádió Antritt
2023. Május 24. 11:45
Dunaföldvári, jágónaki, madocsai, mucsi, naki, paksi és szárazdi külterületi földekre lehet licitálni.

Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis és közepes gazdaságokat, illetve a helyi termelők földhöz juttatását támogatja – olvasható a Tolna Vármegyei Kormányhivatal felhívásában.

Az árverések keretében mintegy 22 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg több ütemben. Az elsőben 12 ezer hektárt meghaladó, elsősorban szántó, rét, legelő művelési ágú földrészletet kínálnak megvételre.

Az árverési hirdetmények a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján érhetők el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást. Az árverések lebonyolítására 2023. június 22. és július 14. napja között kerül sor.

Az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében a licitálási folyamatot. Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció, illetve az aukció időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, illetve az árverések helyszínein is kifüggesztik, továbbá a kormányhivatalok honlapján, valamint a vármegyei és a helyi sajtótermékekben is közzéteszik.

Az árverési eljárás gyors és hatékony lebonyolítása és átláthatósága érdekében a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet 2023. május 15. napján hatályba lépett módosításával megváltoztak egyes részletszabályok, amelyek az árveréseken részt venni, illetőleg elővásárlási jogot gyakorolni kívánó gazdák részéről kiemelt figyelmet igényelnek.

Az árverésekre regisztrálni itt lehet: Tolna Vármegyei Kormányhivatal, Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály, 5. ügyfélszolgálati iroda, 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 54-58., I. emelet.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ