Ismét magyar bajnoki címet szerzett Nikosz, ezúttal párosban

Beküldött fotó
2023. Május 26. 13:30
Az elmúlt hétvégén Gödöllő és Budapest adott otthont a 2023.évi ifjúsági országos asztalitenisz magyar bajnokságnak.

Az eseményen Kizakisz Nikolaosz, a fiatal szekszárdi asztaliteniszező is megmérettette magát, aki kiemelkedő eredménnyel zárta a versenysorozatot. Édesapja és edzője, Kizakisz Georgiosz érdeklődésünkre elmondta, hogy nagyon sokat készültek erre az eseményre, hiszen értékes ranglistapontokat is lehet itt szerezni, emellett Nikosz újra Szántosi Dáviddal indulhatott az U17-es korosztályban.

Mint fogalmazott, a Yorgos Asztalitenisz Sportegyesület versenyzője kiválóan kezdte a háromnapos versenyt, hiszen Szántosi Dáviddal közösen szettveszteség nélkül szreztek magyar bajnoki címet. Nikosznak ezzel az eredményével már hatszoros utánpótlás magyar bajnok.

Nikosz mindemellett az U17-es korosztályú fiúk között, remek játékkal a harmadik helyen végzett és nem sokon múlt, hogy döntőt játszhasson. Ezen felül vegyes párosban Dohóczki Nórával a dobogó harmadik fokára állhattak.

A szekszárdi játékos U19-es korosztályban is asztalhoz állt, itt a legjobb nyolc közé jutott egyéniben és párosban egyaránt.

Kizakisz Georgiosz összegezte, hogy fia a három nap alatt hat versenyszámban indult és a végére elfáradt, de ezzel a versennyel véget is ért az országos tavaszi versenyszezon.

Hozzáfűzte, az NB I-ből még három forduló van vissza, ami június 10-én véget.

Mint fogalmazott, számukra nyáron sem áll le a munka, hiszen legtöbbet nyáron lehet fejlődni ebben a sportágban, de azért a pihenésre és kikapcsolódásra is szakítanak majd időt. Végezetül köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítette munkájukat bármilyen formában.

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ